Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Dragoljubi, plava jaja, šumski luk…evo što će se kuhati u Nomi 2.0

Nakon uspješnog sedmotjednog pop-upa u Mexicu, chef Rene Redzepi s timom vratio se u Kopenhagen, pripremiti otvorenje svog restorana Noma na novoj lokaciji (u staroj Nomi sada je restoran Barr chefa Thorstena Schmidta, a dio ekipe otvorio je pop-up ispod jednog mosta u Kopenhagenu). Radovi na novoj Nomi 2.0 očekivano kasne, pa Redzepijev tim koristi vrijeme za foraging, potragu za novim divljim biljem i namirnicama na kojima će temeljiti menije. Redzepi je nedavno lansirao i aplikaciju Vild Mad koja korisnike vodi kroz jestivo divlje bilje u kraju u kojem se nalaze i daje ideje kako kuhati s njim.  Kao i obično, svaki put kad u prirodi pronađe nešto zanimljivo, Redzepi s dječjim entuzijazmom (i dobrim osjećajem za samopromociju) o tome preko Instagrama i Twittera obavijesti svijet, pa tako u realnom vremenu možemo pratiti kako se razvija inspiracija za Nomu 2.o. Sudeći po novim objavama s farmi, ribnjaka, šuma i livada po cijeloj sjevernoj Europi, Noma 2.0 će početi s dosta zanimljivim idejama. Evo što bi se u njoj moglo kuhati.

 

 

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Dragoljubi, plava jaja, šumski luk…evo što će se kuhati u Nomi 2.0

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min